Fazla Kahve Tüketiminin Sağlık Açısından Faydaları Ve Zararları Neler ?

Fazla Kahve Tüketiminin Sağlık Açısından Faydaları Ve Zararları Neler ?

Kahve tüketiminin faydaları saymakla bitmez. Fazla tüketiminde bir o kadar zararları bulunuyor.

Gündelik yaşamda insanlar kahve tüketimini olduğunca fazla yapmakta, belki de kahve tüketmeden günü tamamlayamayan insanlar bulunuyor. Kahve bağımlılığı bulunan insanlar kahve tüketimlerini karşılamadıkları zaman baş ağrısı sorunları yaşadıkları bile oluyor. İşte yazımızda sizlere kahve tüketiminin faydaları ve zararlarını anlatacağız.

Kahve Tüketiminin Faydaları Neler ?

Türk kahvesiyle başlamak gerek güne bir şekersiz Türk kahvesiyle başlamanız vücudunuz ve sağlığınız açısından oldukça önemli. Tabi ki aşırıya kaçmamak kaydıyla. Hazır paket üretim kahvelerin tüketimini oldukça sınırlamanız gerekiyor. Hatta bu tür kahveleri olabildiğince tüketmemeye çalışın. Türk kahvesini günde iki fincan şekersiz olmak üzere gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Sağlığınız açısından herhangi bir sorun teşkil etmez. Aksine sağlığınıza faydası bile var, makul seviyede Türk kahvesi tüketirseniz iştah kontrolünüzü sağlar ve kolestrolünüzü dengede tutabilirsiniz. Mide rahatsızlıklarınıza faydasıyla birlikte diyabet hastalarının şekerini de dengede tutar. Kalp ritminiz içinde oldukça olumludur ani kalp krizlerini önleyebilir.

Fazla Kahve Tüketiminin Zararları Neler ?

Kahve tüketiminizin günde üç bardağı aşması sağlığınız açısından birtakım sorunlar teşkil edebilir. Bu sorunları şu şekilde sıralamak gerekirse;

  • Kalp ritminizi bozara ani kalp krizlerini tetikleyebilir.
  • Mideniz açısından birtakım sorunlar doğurabilir, mide rahatsızlıklarıyla uğraşabilirsiniz.
  • Tansiyonunuzun dengesini bozarak ani şekilde yükselmesine neden olabilir.
  • Mineral ve vitamin kaybına uğrayabilirsiniz.
  • Migreni olumsuz yönde etkileyebilir sonucunda baş ağrılarınız oluşabilir.
  • Aşırı kahve tüketiminin erkeklerde kısırlığı arttırmasıyla birlikte kadınlarda ise doğurganlığı etkilediği söylenmektedir.
Mobil sürümden çık