1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Flört Uygulamaları Kan Kaybediyor: Pandemi Döneminin Gözdeleri!

Flört uygulamaları, pandemi sonrası düşüşe geçti. Ücretli kullanıcı sayısındaki azalma ve gençlerin sosyal medyayı tercih etmesi bu düşüşün başlıca sebepleri arasında.

Flört Uygulamaları Kan Kaybediyor: Pandemi Döneminin Gözdeleri!
Flört Uygulamaları Kan Kaybediyor: Pandemi Döneminin Gözdeleri!

Tinder ve benzeri flört uygulamaları pandemi döneminde hayatımıza girmişti. Pandemi döneminde popülerlik kazanan flört uygulamaları, son dönemde ciddi bir gerileme sürecine girdi. Tinder ve Bumble gibi çevrimiçi buluşma uygulamaları, özellikle pandemi sırasında yaşanan kapanmalarla birlikte büyük bir kullanıcı kitlesi edinmişti. Ancak bu uygulamalar, zamanla beklenen gelişmeyi gösteremediği gibi, olumsuz kullanıcı deneyimleri ve ücretli aboneliklerin azalmasıyla birlikte büyük değer kayıpları yaşıyor.

Milyarlarca Dolar Değer Kaybı

Flört uygulamaları pazarının büyük bir kısmını elinde bulunduran Match Group ve Bumble, 2021’den bu yana toplamda 40 milyar dolardan fazla piyasa değeri kaybetti. Bumble‘ın son finansal raporlarına göre, firmanın gelirleri %30 oranında azaldı. Match Group çatısı altında bulunan Tinder, Match.com, OkCupid, Hinge gibi popüler uygulamalar da ücretli kullanıcı sayısında ciddi bir düşüş yaşadı.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir çalışma, kullanıcıların yarısından fazlasının çevrimiçi flört deneyiminden olumsuz etkilendiğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, kullanıcıların %52’si dolandırılma girişimiyle karşılaştıklarını belirtirken, kadın kullanıcıların %57’si çevrimiçi flörtün yeterince güvenli olmadığını düşünüyor.

Hem Match Group hem de Bumble, yatırımcıların beklentilerini karşılamak ve büyümeyi sürdürebilmek için yeni özellikler geliştirmeye çalışıyor. Ancak en büyük zorluk, genç kullanıcıların flört uygulamaları için para ödemeye istekli olmaması. Gençler, flört etmek için artık daha çok Snapchat, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarını tercih ediyor.

Tinder’ın ilk piyasaya çıktığı dönemde Y kuşağı, uygulamanın en aktif kullanıcı grubuydu. Ancak, bu kuşak artık daha çok evlenmeye başladı ve bu da uygulamaların kullanımında azalmaya yol açtı. Şimdi ise flört uygulamalarının ana kullanıcı kitlesi, daha az gelire sahip, daha genç bir demografik grup olan Z kuşağına kaydı. Bu nesil değişimi, flört uygulamaları endüstrisi için ciddi bir zorluk teşkil ediyor.

Günümüz gençleri, Instagram ve Snapchat gibi platformlarda insanlarla doğrudan mesajlaşarak ya da şahsen tanışmayı tercih ediyor. Bu da flört uygulamalarının eskisi kadar cazip olmamasına neden oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir